وظیفه تسمه سفت کن در خودرو های دیزلی

وظیفه تسمه سفت کن در خودرو های دیزلی

خودرو های دیزلی از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام از آن ها وظایف خاصی را بر عهده داشته و نقش مهمی را ایفا می کنند. در این بین، یکی از مباحث مهم دانستن وظیفه تسمه سفت کن در خودرو های دیزلی است که اطلاع از آن باعث می شود نسبت به نگه داری صحیح و تعویض به موقع آن اقدامات لازم انجام شود. اگر می خواهید اطلاعات خوبی در این زمینه به دست آورید، در ادامه با پارت پارسیان همراه شوید.

تسمه سفت کن چیست؟

برای آن که نیروی محرکه موتور به قسمت های دیگر خودرو مانند دینام، واتر پمپ، پمپ هیدرولیک فرمان، میل سوپاپ و … منتقل شود، از تسمه و در برخی از خودرو ها از زنجیر استفاده می شود. برای آن که بتوان از لغزش تسمه و خارج شدن آن از محل قرار گیری آن جلوگیری شود، از قطعه ای به نام تسمه سفت کن استفاده می شود. با توجه به این توضیحات، در صورتی که تسمه سفت کن کار خود را به درستی انجام دهد، طول عمر تسمه و سلامت آن افزایش پیدا می کند.

تسمه سفت کن در خارج از تسمه پروانه، یک نقطه از تسمه را فشار داده و در آن کشش ایجاد می کند. هر چقدر تسمه سفت کن کیفیت بیشتری داشته باشد، تسمه می تواند نرم تر و راحت تر فعالیت خود را انجام دهد و در نتیجه بر طول عمر آن افزوده می شود. میزان کشش تسمه دینام از 2 راه اعمال می شود که عبارتند از:

1.به کمک سیستم لولایی

2.به کمک مکانیسم فلزی

تسمه سفت کن و پولی ها به یکدیگر فعالیت می کنند. در زمان هایی که تسمه دینام خراب شود باید از سالم بودن تسمه سفت کن در خودرو مطمئن شوید.

ترین انواع تسمه سفت کن کدام است؟

مهم ترین انواع تسمه سفت کن کدام است؟

همانطور که گفتیم تسمه سفت کن در خارج از تسمه پروانه قرار دارد و با ایجاد فشار به یک نقطه از دینام، باعث کشش تسمه خواهد شد. این نیرو به صورت پیوسته بر تسمه وارد می شود. تسمه سفت کن های خودرو دارای 3 نوع مختلف هستند که عبارتند از:

1.تسمه سفت کن تمام اتوماتیک

2.تسمه سفت کن نیمه اتومات

3.تسمه سفت کن مکانیکی

تسمه سفت کن از نوع تمام اتوماتیک به کمک قطعه ای به نام فنر، می تواند کششی یکنواخت را در کل تسمه دینام ایجاد نماید. در صورتی که تسمه سفت کن به صورت مکانیکی و دستی تنظیم می شود، فقط می تواند کششی در یک حد معین را به تسمه وارد نماید. در تسمه سفت کن اتوماتیک این کشش در یک میزان مشخص حفظ می شود و همزمان با وارد شدن ضربه به تسمه، میزان نیرویی که به تسمه وارد می شود را کنترل می کند. در این صورت می تواند میزان ضربه و لرزش را در تسمه دینام کم نماید.

 

تسمه سفت کن دینام در خودروهای دیزلی چه وظیفه ای دارد؟

تسمه سفت کن دینام همانطور که از نامش مشخص است وظیفه دارد میزان سفتی تسمه در دینام را کنترل نماید. گاهی اوقات ممکن است میزان فشار تسمه بیشتر از اندازه معین شده باشد. مثلا اگر پدال گاز را فشار دهیم، فشار زیادی به تسمه دینام وارد خواهد شد. این کشش و فشار باعث می شود به قطعات دیگر مانند واتر پمپ، بلبرینگ و … نیز فشار وارد بشود و عملکرد آن ها را با اختلال همراه کند.

در زمان فعالیت تسمه سفت کن، فنر جمع می شود. تسمه سفت کن تسمه را در کنترل خود دارد و دوباره به حالت ابتدایی خود بر می گردد. در خودروهای امروزی و تجهیزات جانبی آن ها از یک تسمه دیگر نیز استفاده می شود. علاوه بر هرزگرد ها، یک تسمه سفت کن نیز در خودرو وجود دارد.

یک مدل پیشرفته از تسمه سفت کن های امروزی، تسمه سفت کن دینامیکی است که دارای یک فنر بوده و به صورت مداوم و پیوسته، به تسمه نیرو وارد می کند. در صورتی که شوک یا ضربه ای به اجزاء مختلف وارد شود، فنر جمع شده و به این صورت ضربه وارد شده را خنثی می کند. با این کار از پاره شدن تسمه جلوگیری می کند و این مسئله مهم ترین وظیفه تسمه سفت کن دینام می باشد.

یک تسمه سفت کن خوب و با کیفیت مولفه های مشخصی دارد و از قطعات مختلفی از جمله موارد زیر تشکیل شده است:

1.پوسته اصلی یا پوسته رویه

2.پوسته داخلی

3.هرزگرد

4.فنر تسمه سفت کن

5.یک پوسته پلاستیکی در داخل آن و بر روی پوسته داخلی

های یک تسمه سفت خوب چیست؟

ویژگی های یک تسمه سفت خوب چیست؟

همانطور که گفتیم در صورتی که تسمه سفت کن مرغوب و با کیفیت باشد می تواند عمر تسمه را افزایش دهد. به همین دلیل در زمان خرید تسمه سفت کن باید به یک سری ویژگی های آن دقت نمایید. به عنوان مثال در زمان خرید دقت کنید که همه قطعات آن با یکدیگر چفت و مچ شده باشند. قطعه پلاستیکی داخلی، باید بسیار با کیفیت باشد تا در اثر حرکت دچار ساییدگی و خوردگی نشود. میزان فشار فنر در تسمه سفت کن باید مناسب باشد.

دقت کنید بلبرینگ داخل هرزگرد یا غلطک کیفیت مناسبی داشته باشد تا در اثر فعالیت زیاد، دچار خوردگی نشود و اصطکاک و حرارت کمی را در خودرو و بین قطعات مختلف ایجاد نماید.

زمانی که تسمه سفت کن دچار مشکل و خرابی شود علائمی را از خود نشان می دهد. مثلا در زمان روشن شدن خودرو، صدای عجیب مانند صدای ساییده شدن دو جسم به هم یا جیر جیر، شنیده می شود. گاهی اوقات نیز تسمه سفت کن سالم است و کار خود را به درستی انجام می دهد اما عمر دینام تمام شده است. که در این صورت باید اقدامات لازم را انجام دهید.

 

خرید تسمه سفت کن با کیفیت

قیمت تسمه سفت کن‌ ها بسته به نوع خودرو، برند و کیفیت قطعات متفاوت است. توصیه می‌ شود هنگام خرید تسمه سفت کن به کیفیت و طول عمر آن توجه کنید تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود. برای خرید تسمه سفت کن با بهترین قیمت و ضمانت کیفیت، پیشنهاد می‌ کنیم از سایت ستاره پارسیان دیدن فرمایید. ما با ارائه محصولات با کیفیت و متنوع، تجربه‌ ای مطمئن و آسان از خرید را برای شما فراهم می‌ کنیم.

تسمه سفت کن با کیفیت

تعویض به موقع تسمه سفت کن چه اهمیتی دارد؟

در صورتی که در زمان مناسب، تسمه سفت کن را تعویض نکنید به تسمه خودرو آسیب وارد شده و با عملکرد نادرست آن، به قطعات دیگر خودرو نیز صدماتی وارد می شود. به عنوان مثال به سیستم تایمینگ خودرو آسیب وارد شده و باعث خرابی و عدم فعالیت موتور خواهد شد. همچنین به تسمه تایم صدمه می زند و در سیستم انتقال قدرت موتور نیز مشکلاتی به وجود خواهد آمد. به همین دلیل بهتر است در زمان مناسب نسبت به تعویض تسمه سفت کن اقدام نمایید تا بتوانید جلوی بروز این مشکلات و آسیب ها را بگیرید.

در این مقاله درباره تسمه سفت کن در خودرو های دیزلی صحبت کردیم. مهم ترین وظایف آن را نام بردیم و انواع آن را ذکر کردیم. همچنین به اهمیت تعویض به موقع آن پرداختیم. در صورتی که در این باره سوال و ابهامی دارید می توانید از کارشناسان ما در پارت پارسیان بپرسید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

  • دسته‌ها
  • نظرات شما

    نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

    0