علائم خرابی فشنگی روغن در خودروهای دیزلی

علائم خرابی فشنگی روغن در خودروهای دیزلی

در همه خودروها قطعات مختلفی وجود دارد که با کنار هم قرار گرفتن آن ها، خودرو روشن شده و فعالیت خود را انجام می دهد. در این مقاله می خواهیم به فشنگی روغن بپردازیم و علائم خرابی فشنگی روغن در خودروهای دیزلی را با یکدیگر بررسی نماییم. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید تا انتهای مطالب با پارت پارسیان همراه شوید.

فشنگی روغن چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است درباره این موضوع صحبت کنیم که فشنگی روغن چیست. فشنگی روغن با جعبه فشنگی خودرو یک قطعه مهم است که در سیستم انتقال قدرت در خودروها نقش خود را ایفا می کند و معمولا در خودروهای دستی یا دنده ای کاربرد دارد. در واقع این قطعه وظیفه انتقال گشتاور موتور به چرخ ها را برعهده دارد. در واقع فشنگی روغن وظیفه دارد دنده ها را تغییر دهد و با کمک این کار، سرعت و نیروی خودرو تغییر می کند. در این جا اصطلاح فشنگی به دستگاه یا سیستمی گفته می شود که وظیفه تغییر نسبت گیربکس را برعهده دارد.

در خودروهای قدیمی وضعیت فشنگی روغن با کمک نشانگر روغن بر روی صفحه نمایش خودرو نشان داده می شود ولی در خودروهای جدید امروزی وضعیت سنسور روغن با چراغ روغن نشان داده می شود. به کمک این چراغ راننده هر لحظه می تواند از وضعیت این قطعه مطلع شود و در صورت بروز هر گونه مشکل در آن به موقع وارد عمل شده و اقدامات لازم را انجام دهد.

ترین علائم خرابی فشنگی روغن

 

مهم ترین علائم خرابی فشنگی روغن کدامند؟

برای آن که بتوانید خرابی فشنگی روغن خودروهای دیزلی را به موقع مطلع شوید و خیلی زود اقدامات لازم را انجام دهید باید به علائم آن توجه کنید. علامت های خرابی فشنگی روغن متنوع اند و ما در ادامه چند مورد از مهم ترین آن ها را نام می بریم تا با توجه به آن ها بتوانید اقدامات لازم را به موقع انجام دهید.

1. روشن شدن چراغ فشار روغن

یکی از علائم خرابی فشنگی روغن این است که چراغ فشار روغن بر روی داشبورد روشن می شود. این چراغ هشدار در زمان هایی روشن می شود که سنسور فشار روغن، فشار روغن بالا یا پایین را تشخیص بدهد. شما می توانید به کمک یک فشارسنج روغن، به صورت دستی فشار روغن را بررسی کنید. در صورتی که فشار روغن نرمال باشد اما چراغ آن روشن باشد به احتمال زیاد سنسور خراب شده است.

2. صداهای عجیب و غیر عادی

در زمان هایی که فشنگی روغن خراب باشد به احتمال زیاد صداهای عجیب و غیر عادی مانند صدای خرد شدن، زنگ زدن یا صدای تراشیدن از زیر خودرو به گوش می رسد.

3. لرزش خودرو

خرابی این قطعه باعث می شود لرزش های غیر معمول در خودروهای دیزلی ایجاد شود و این لرزش ها مخصوصا در زمان تغییر دنده یا ترمز و یا شتاب گرفتن بیشتر احساس می شود.

4. عدم تغییر دنده به شکل صحیح

فشنگی روغن اگر معیوب باشد باعث می شود تغییر دنده یا انتقال قدرت به صورت صحیح انجام نشود در نتیجه دنده ها به صورت ناپیوسته یا همراه با مشکل و سختی تغییر خواهند کرد.

5. تغییر در عملکرد و افت کارایی

اگر فشنگی روغن خراب باشد کارایی و عملکرد خودروهای دیزلی کاهش پیدا می کند و این مسئله در سرعت های بالا، تغییرات سرعت ناگهانی بیشتر به چشم می خورد و کنترل خودرو را سخت تر می کند.

6. انتقال قدرت نامنظم

یکی دیگر از علامت های خرابی فشنگی روغن این است که در این زمان انتقال قدرت به چرخ ها به صورت نامنظم و ناپیوسته اتفاق می افتد که باعث می شود خودرو در زمان حرکت دچار لرزش و نوسانات ناخواسته شود.

7. نشت روغن

خرابی فشنگی روغن باعث نشت روغن می شود که این مسئله به خاطر لغزش طوقه ها یا آسیب وارد شدن به شیارها و سطوح درونی فشنگی اتفاق می افتد.

 

توجه به تمامی علامت های غیر معمول در خودرو بسیار اهمیت دارد زیرا باعث می شود شما متوجه خرابی این قطعه و قطعات دیگر خودرو دیزلی شوید و با اقدام به موقع نسبت به تعمیر و یا تعویض آن بکوشید و جلوی آسیب های بیشتر را بگیرید. پس علامت هایی که ذکر کردیم را همیشه به یاد داشته باشید.

بهترین زمان تعویض فشنگی روغن

تا اینجا فهمیدیم که سالم بودن فشنگی روغن اهمیت زیادی دارد به همین دلیل باید نسبت به تعویض به موقع این قطعه کوشا باشیم. اما بهترین زمان برای تعویض این قطعه چه زمانی است؟

در پاسخ باید بگوییم که زمان تعویض فشنگی روغن در خودروهای دیزلی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  1. نوع و کیفیت فشنگی روغن در طول عمر آن تاثیرگذار است در نتیجه فشنگی روغن با کیفیت پایین، عمر کمتری دارد.
  2. کیفیت روغن موتور نیز در ماندگاری و طول عمر فشنگی روغن تاثیر می گذارد.
  3. شرایط رانندگی نیز در این مسئله موثر است به همین دلیل اگر در شرایط سخت رانندگی می کنید مانند رانندگی در مسیرهای خاکی یا در ترافیک های سنگین و … فشنگی روغن خودروی شما به احتمال زیاد زودتر فرسوده خواهد شد.

با در نظر گرفتن تمامی این موارد می توانید طبق شرایطی که دارید بهترین زمان برای تعویض فشنگی خودروی دیزلی خود را تعیین کنید و قبل از آن که خسارت های دیگری ایجاد شود این قطعه را تعویض نمایید. البته طبق یک معیار دیگر، فشنگی روغن باید هر 80 هزار تا 100 هزار کیلومتر تعویض شود ولی همانطور که گفتیم مسائل دیگری در تعیین طول عمر این قطعه موثر است که باید در نظر گرفته شود.

انواع فشنگی روغن

 

انواع فشنگی روغن در پارت پارسیان

فشنگی روغن در خودروهای دیزلی دارای انواع مختلفی هستند. ما در شرکت پارت پارسیان انواع مختلفی از فشنگی روغن خودروهای دیزلی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم تا بتوانید از بین آن ها قطعه مناسب خود را انتخاب نمایید. از جمله فشنگی های روغن خودروهای دیزلی که در پارت پارسیان به فروش می رسد عبارتند از:

در این مقاله درباره یکی از قطعات خودروهای دیزلی یعنی فشنگی روغن صحبت کردیم. از علائم خرابی آن گفتیم و زمان تعویض این قطعه را بررسی کردیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی با کارشناسان ما تماس بگیرید و از بین انواع فشنگی روغن مختلفی که پارت پارسیان به فروش می رساند، نوع مورد نیازتان را انتخاب نمایید و سفارش خود را ثبت نمایید. ما همواره آماده ارائه بهترین خدمات به شما عزیزان هستیم.

  • دسته‌ها
  • نظرات شما

    نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

    0